Короткий опис статті

Давайте з Вами розберемо основні міфи, які є в головах блогерів, власників сайтів, та спробуємо їх викрити.

Сьогодні контент маркетинг уже не є чимось новим. Більшість блогерів і продуктових компаній чудово розуміють, що з написанням якісних статей з унікальним контентом, корисних для їх цільової аудиторії, збільшить продажі і лояльність читачів. Пошуковим роботам важливо знаходити на основі своїх алгоритмів унікальний контент. І саме зусилля власників інформаційних сайтів визначатимуть, наскільки контент буде унікальним та корисним.
Давайте з Вами розберемо основні міфи, які є в головах блогерів, власників сайтів, та спробуємо їх викрити.

Контент-маркетинг та SEO - це одне й теж

SEO є частиною контент-маркетингу. Воно є технічною адаптацією статті під пошукові запити різної частоти (залежно від ніші). Але SEO саме по собі може бути як хорошим (використання ключових слів пошукового запиту в статтях), так і поганим - це скуповування посилань, накрутка трафіку. Друге - не має нічого спільного з контент-маркетингом.

Якщо у мене на блозі багато корисних статей - вони розкрутяться самі по собі

На жаль, це працює з блогами, які тільки почали своє існування. Потрібно докласти чимало зусиль, щоб за певними запитами стаття Вашого блогу з'явилася на перших сторінках пошукових систем.

Якість статей оцінюється за продажами

Потрібно розуміти, що продаж товарів чи послуг залежить від комплексу заходів, які призводять покупця до своєї купівлі. До таких заходів відносять: залучення ЦА (цільової аудиторії), залучення читачів, підігрів аудиторії для придбання. Залучення та підігрів може здійснюватися безпосередньо через статті на сайті. Тому продажі - це комплекс заходів, одним із яких є контент-маркетинг.

Контент-маркетинг безкоштовний

"Безкоштовний сир тільки в мишоловці" - це вираз тут теж доречно. Щоб контент працював, потрібно платити за маркетинговий план, опрацювання аватарів читачів, за розсилку email листів, оплату за керування обліковими записами в соціальних мережах та багато іншого.

Відвідувачі сайту не читають

Запевняємо Вас – вони читають. І з кожним роком кількість читачів онлайн стає дедалі більше. Тому слідкуйте за своєю аудиторією за допомогою метрик і з'ясовуйте, що їм дійсно цікаво. Робіть краще. Люди цінують свій час і витрачатимуть його тільки на справді корисний контент.

Чим більше контенту, тим більше купуватимуть

Насправді все трохи інакше. Люди можуть цікавитись інформацією, опублікованою на вашому сайті. Йому може бути цікаві рубрики сайту, вони можуть запам'ятати Ваш бренд, додати сайт в закладки, але для продажу необхідні інші інструменти. Статті підігрівають інтерес у користувачів, підвищують їхню лояльність до Вашого бренду. Якщо Ви щось продаєте онлайн, наголошуйте також і на інших інструментах.

Віддача від вкладень у контент маркетинг не виправдовує вкладені кошти

Уявіть, що Ви винахідник і придумали якусь нову, супер корисну технологію, яка змінить світ. Ви її показали декільком своїм друзям, вони скакали, що вона буде дуже корисна, і що треба показати її більшій кількості людей. Ви виставляєте її на огляди і більше людей починають її помічати. Але через деякий час бачите, що людей навколо цієї технології крутитися не так багато, як хотілося б і прибираєте з загального огляду свій витвір, так і не давши великої кількості людей його бачити. Так і з контент-маркетингом. Великі зусилля, покладені на створення контентної бази, зникнуть даремно, якщо ви кинете все на підлогу шляху. Для білого просування потрібен час, щоб за принципом "сарафанного радіо" всі почали говорити про Ваш сайт. Вирощуйте Ваш контентний ресурс, як дрібне дерево, поливайте його, і тоді воно перетворитися на величезне, що приносить плоди!

 

Результати видно в перші дні

Це також помилка. Результати можуть бути досить низькими у перші тижні та навіть місяці. Все залежить від корисності контенту

Заклик до дії не важливий

Якщо у Вас свій продукт або послуга і Ви просуваєте його через контент-маркетинг і пишіть статті, що продають, то переконайтеся, що у Вашій статті є відповідні тригери, зокрема "Call To Action". Це заклик до дії (наприклад, завантажити якийсь каталог, перейти на сторінку оплати за товар чи послугу, передплатити розсилку). Ці заклики виконуються у вигляді текстових блоків, що виділяються щодо решти контенту кольором, розміром шрифту, жирністю. Часто заклик до дії можна знайти на цільовій кнопці (наприклад, "Жми!", "Підпишись на розсилку корисних статей", "Скачай чек-лист з просування товару!" тощо).
 
Додати до сподобалося
Схожі статті
Дані відсутні
Хочете замовити пробний безкоштовний урок?
Наш менеджер за телефоном може допомогти вам підібрати курс для вашої дитини та записатися на пробне заняття.