Короткий опис статті

У цій статті ми спробуємо розібратися в основних причинах цього явища та способах покращити якість донесення інформації до читачів.

Чи замислювалися Ви чому користувачі відвідавши ваш сайт з здавалося б цікавим і корисним контентом найближчим часом залишають його? контент. Ці негативні чинники можуть вплинути продажу товарів (фізичних чи послуг), виконання цільових дій і на лояльність відвідувачів самому сайту, як джерела корисного контенту. Згідно з дослідженнями Nielsen Norman Group, більшість користувачів проводять на сайті, що сподобався їм, не більше хвилини. Якщо ваші показники аналітики показують меншу цифру, то є привід замислитись, чому так відбувається. У цій статті ми спробуємо розібратися в основних першопричинах цього явища та способах покращити якість донесення інформації до читачів.

Чому користувачі залишаються?

Ваш сайт повинен доносити користувачам свою основну цінність. Це можна уявити у вигляді розрізу навпіл нашої Землі. Є ядро ​​- це сама суть вашого сайту - вашого інструменту створення інформаційного поля. У ядрі потримається унікальність, індивідуальність, що виділяє вас з натовпу. Але поверх ядра знаходиться товстий шар мантії – це канал донесення основної суті читачеві. Він може включати елементи дизайну, світлове розмальовку сайту, UX (user expirience), зрозумілість і дохідливість.

Таким чином, щоб вирішити проблему знаходження користувача на сайті, необхідно не тільки правильно скласти ядро ​​(семантичне ядро), а й правильно встановити канал зв'язку з читачем.

Основні причини, чому користувачі залишають вас сайт, так і не отримавши потрібної інформації:

Наявність реклами

Особливо у великій кількості. Це бич сучасного інтернет-простору. Реклама відштовхує читача від сприйняття необхідної інформації. Але без неї теж нікуди не подітися. Краще робити рекламні пропозиції наприкінці статті, щоб не викликати у користувача негативного мислення. Робити це потрібно дуже акуратно і в невеликій кількості. Намагайтеся, щоб реклама максимально відповідала вмісту статті. Намагайтеся не використовувати pop-up повідомлення під час читання та спонтанного відтворення аудіо реклами. Рекламні оголошення повинні займати невеликий простір

Швидкість завантаження сайту

Ні для кого не секрет, що довге завантаження сайту викликає бажання закрити вкладку і не заходити більше на цей домен. Тому оптимізуйте верстку та програмний код, щоб у ньому не було нічого зайвого та JavaScript код містив лише основний функціонал (навігації по сайту, оправки повідомлень, пошук по сайту)

Оптимізація сайту під мобільні пристрої

Для користувача важливо, щоб статтю можна було читати на його мобільному гаджеті. Найміть дизайнерів та верстальників, щоб вони оптимізували вміст сайту під різні розміри екранів. Також треба врахувати і те, як виглядатиме сайт на великих. 4К дисплеях (у таких випадках найкраще використовувати стрічковий формат статей). Переконайтеся, що на мобільних пристроях достатньо шрифту для зручного читання. Заголовки та підзаголовки виділяйте жирним.

Необов'язкова реєстрація

Користувач, вперше потрапивши на ваш сайт, не повинен турбувати себе реєстрацією, для прочитання будь-якої статті. Це дуже важливо для зручності. Так як людина ще не впевнена, чи буде їй корисно поглинати інформацію з вашого ресурсу, чи ні. Можна пропонувати реєстрацію на сайті для скачування більш ексклюзивного контенту або для доступу до nbsp; закритих ресурсів.

Похмура упаковка

Читач повинен отримувати емоції від знаходження на вашому сайті, для того, щоб у нього залишилася позитивна картинка в сухому залишку. Підберіть цікаві шрифти на сайті, відповідну палітру кольорів (дослідники доведено, що використання основного фону сайту - білого кольору більше підходить для більшості користувачів). Створіть свій власний стандарт розмітки сторінки (відступи між абзацами, між підзаголовками, розміри шрифтів, розміри картинок) та чітко дотримуйтесь цих стандартів. Це створює відчуття витриманості та стилю на сайті, коли структура всього ідентична. І інформація так само легше засвоюється.

Нечитабельність

Можна помітити на сайтах, що верстка "попливла", коли один блок наліз на інший і текст неможливо прочитати. Слідкуйте за вашим контентом. Такі недоліки сильно відлякують відвідувачів. Не використовуйте мало контрастний текст з фоном. Це ускладнює читання. Не використовуйте строкатий колір блоків у більшій кількості.

Грамотність

Намагайтеся писати грамотно. Декілька помилок у статті - це припустимо. Але їх не повинно бути надто багато, тому що читачі можуть почати сумніватися у професіоналізмі автора статті.

Ваш контент не відповідає обіцянки

Люди люблять правду і в неї вірять. Це означає, що прочитавши в Google назву статті та її короткий опис, вони сподіваються прочитати більш докладну інформацію за цільовим запитом. Не розчаровуйте їх. Намагайтеся максимально правильно доносити інформацію до своєї ЦА та відповідати обіцяному.
Звертайтеся за підтримкою та покращенням якості візуальної та технічної складової Вашого сайту тільки до професіоналів. Вони зможуть дати Вам рекомендації щодо оптимізації та корисні фішки саме у Вашому випадку.
Додати до сподобалося
Схожі статті
Дані відсутні
Хочете замовити пробний безкоштовний урок?
Наш менеджер за телефоном може допомогти вам підібрати курс для вашої дитини та записатися на пробне заняття.