Короткий опис статті

Давайте розберемося детальніше, яких помилок не варто допускати, при написанні статті.

Отримавши технічне завдання, копірайтер запасається кількома філіжанками смачної кави, печивом і сідає у зручне робоче крісло. Перед ним стоїть завдання написати в найкоротший термін дуже цікаву, корисну та важливу для читача статтю. Але дуже часто захопленість копірайтера тематикою статті призводить до ряду помилок і поряд з дизайнером може вийти така ситуація, що текст, який буде написаний, стає просто нечитабельним. Давайте розберемося докладніше, яких помилок не варто допускати при написанні статті.

Відсутність конкретики

Автор добре розібрався в тобі, можливо, він навіть експерт у ній. Але є одна проблема – надмірна кількість інформації. Текст перевантажений розмитими пропозиціями, що не несуть основного смислового навантаження. Використовується велика кількість прикметників, прибравши з пропозиції які, його сенс особливо не зміниться. Читач повинен завжди розуміти, який розділ чи підрозділ читає.  Як мовиться: "Короткість - сестра таланту!". Робіть текст з меншим текстом, але з великим змістом.

Відсутність перелінкування у статтях

Ви, мабуть, часто помічали на різних блогах, що при прочитанні будь-якої статті в різних місцях зустрічаються ключові слова та фрази у вигляді суміжних посилань, які ведуть на інші сторінки даного блогу (на цих сторінках більш повний опис поняття) . Ці посилання дуже корисно використовувати для підвищення довіри пошукових роботів до Вашого сайту та лояльності Ваших читачів.

Текст без картинок

Погодьтеся, люди - істоти емоційні. А що найкраще викликає емоції в людини під час читання статті? Ви вірно подумали – тематичні зображення. Нікому не буде цікаво читати довге полотно тексту без жодного пояснюючого зображення. Намагайтеся використовувати яскраві картинки, що запам'ятовуються, які доповнюють розділ або підрозділ статті. Можна підбирати картинки з елементами гумору, що трохи шокують (без перебору) картинки. Переконайтеся, що вони не важкі для сприйняття людського ока, не викликають брижі в очах. Так варто звернути особливу увагу, щоб зображення добре виглядало на різних розмірах екранів, для цього можна нарізати кілька розмірів однієї й тієї картинки. Не забувайте про додавання таких атрибутів, як title та alt для зображень. Це також збільшить пошукову довіру до цієї статті.

Відсутність форматування

Люди схильні краще сприймати інформацію із чітко структурованого, правильно оформленого джерела. Намагайтеся дотримуватися відступів між абзацами, заголовками, підзаголовками, зображеннями. Виберіть єдиний стиль відображення нумерованих та нумерованих списків та дотримуйтесь його. Не використовуйте абзаци різних кольорів тексту. Це не заходить і дратує читачів. Також слідкуйте, щоб розмір шрифту був скрізь однаковий. Оптимальний та комфортний для читання - 14-16 розмір.

Довгі полотна тексту

Дуже часто автори настільки поринають у докладний опис будь-якої сутності, що втрачають основний зміст абзацу. Не робіть "олію масляну". Пишіть конкретно, оскільки читачі цінують свій час і зіставляють його з користю, яку ви їм можете дати. Краще зробіть більше невеликих абзаців ніж один великий.

Безглузді заголовки та підзаголовки

Ваші назви розділів та підрозділів статті повинні виражати основну суть того, про що буде написано нижче. Намагайтеся вигадувати яскраві назви, щоб добре віддруковувалися в пам'яті. Не робіть надто довгих назв - їх важко читати. До десяти – дванадцяти слів буде достатньо. Особливу увагу приділіть назві статті - вона має чітко виражати основну суть всього, що написано на сторінці.

Використання розумних пропозицій

Вчіться писати зрозуміло. Не пишіть надто складних речень. Ви таким чином відсіюєте велику кількість ваших читачів. Якщо використовуєте якийсь термін у реченні, одразу в дужках дайте його визначення, або зробіть виноски наприкінці статті

Ви не знаєте вашої цільової аудиторії

Це часто проблема копірайтера, так як часто надходять замовлення написати статтю про нішу, в якій вони не компетентні. Це тягне у себе неповноту розкриття сенсу статті, неточності. Перед написанням таких статей ретельно ознайомтеся з тематикою, правильно складіть смислову структуру, заголовки h1, h2, h3. У пропозиціях розкривайте різні аспекти теми, це добре сприймається пошуковими роботами.  
Додати до сподобалося
Схожі статті
Дані відсутні
Хочете замовити пробний безкоштовний урок?
Наш менеджер за телефоном може допомогти вам підібрати курс для вашої дитини та записатися на пробне заняття.