Короткий опис статті

Є ряд різних вправ, які допомагають збільшити швидкість читання, концентрацію уваги, а також пам'ять та розуміння прочитаного...

 

Читання відіграє велику роль у розвитку не лише дитини, а й дорослої людини. Швидкість читання має бути достатньою швидкою, щоб весь матеріал засвоювався значно легше. Однак навчитися швидко читати не так вже й просто. Для розвитку цієї навички необхідно задіяти слухові каталізатори, уяву, пам'ять тощо. В ідеалі швидкість читання вголос має співпадати зі швидкістю мови. Як же всьому навчити дитину і дати їй можливість запам'ятовувати немаленькі обсяги інформації?

Причинами, які можуть вплинути на темп читання.

1. Невеликий словниковий запас. У такому разі, процес читання буде даватися трохи важчим. Дуже важливо розвивати мову дитини, збагачуючи її лексикон новими та новими словами. З цим чудово допоможе впоратися регулярне читання та просто спілкування з дитиною.
2. Неуважність. Часто відволікаючись, дитина втрачає концентрацію уваги, що може позначитися сприйнятті тексту. Думки дитини повинні бути спрямовані на читання для того, щоби добре вникнути в суть прочитаного.
3. Оперативне поле зору. Дитина має вміти охоплювати поглядом цілі слова, а чи не кілька літер. Звичайно, це все прийде з часом, тому читанню варто приділяти трохи більше часу, ніж зазвичай.
4. Розвиток апарату артикуляції грає велику роль в навчанні. Працюйте над дикцією та над правильністю вимови букв та звуків.
5. Пам'ять. Недостатньо розвинена пам'ять також здатна вплинути на швидкість читання та її сприйняття. Під час читання можна зіткнутися з тим, що дитина, прочитавши кілька пропозицій, відразу ж забуває про що йшлося і все, що прочитане, не відкладається в пам'яті.
6. Література за віком. Для досягнення хороших результатів у читанні, дитині необхідно читати літературу, яка підходить їй за віком. Таким чином, весь матеріал освоюватиметься набагато швидше.

Вправи, які допомагають збільшити швидкість читання дітей

Є низка різних вправ, які допомагають збільшити швидкість читання, концентрацію уваги, а також пам'ять та розуміння прочитаного.
 
По-перше, ми використовуємо різну складність вправи «Лабіринт», що дозволяє сконцентрувати увагу дитини перед основною роботою. Також, кільця Ландольта, які крім концентрації уваги, розширюють периферичний зір дитини, що дозволить йому візуально впізнавати наступні літери, склади, слова та швидко їх вимовляти не затримуючись.
По-друге, картки з різними видами тварин, природи та предметів. За їх допомогою ми розвиваємо пам'ять дитини.
По-третє, використовуються слова-анаграми, картки на цілісність слів, картки зі словами на швидкість-реакцію, пазли і т.д.
 
 
 
Наша програма допомагає діткам читати швидше, розуміти прочитане і у них з'являється бажання читати та дізнаватися більше. 
Центр розвитку особистості «Prana» допоможе вашій дитині не тільки навчитися правильно і швидко читати, але й зможе прищепити любов читання, розвинути мислення, логіку та пам'ять.
Ви помітите, як ваш малюк без проблем почне освоювати велику кількість інформації. Викладачі центру «Prana» мають великий досвід роботи і знають як правильно подати всю інформацію. Заняття проходять дуже динамічно та захоплююче. Записуйтесь на пробне заняття просто зараз, щоб вже завтра ви змогли побачити результат!

 

 
Додати до сподобалося
Хочете замовити пробний безкоштовний урок?
Наш менеджер за телефоном може допомогти вам підібрати курс для вашої дитини та записатися на пробне заняття.