Короткий опис статті

Популярність курсів скорочитання та їх необхідність у розвитку дітей. Вправи для розвитку швидкого читання, концентрації уваги та продуктивного мислення.

З кожним днем ​​у великих мегаполісах і маленьких містах все більш затребуваними стають дитячі центри, що розвивають, які допомагають батькам у вихованні гармонійно розвинених, успішних, освічених і щасливих дітей.
 
Особливу популярність набули ті з них, у переліку яких пропонуються курси для дітей, спрямовані на навчання навички скорочення та продуктивного мислення. Такі курси, на відміну традиційної школи, яка орієнтована передачу певної суми знань, розвивають адаптивні навички дитини. Це дозволяє молодому поколінню не тільки справлятися з потужним потоком інформації, що обрушується на нас повсюдно, але й за допомогою різних методик та вправ для дітей успішно підготуватися до засвоєння шкільної програми та підвищити загальний рівень інтелектуального розвитку.

Що входить до курсу скорочення для дітей?

Програма курсу скорочення (швидкого читання, динамічного читання), як правило, включає:
- розвиток концентрації уваги; 
- збільшення обсягу пам'яті;
- швидкість перемикання з одного процесу на інший ;
- вміння швидко сприймати інформацію;
- вміння виділяти в тексті головне;
- вміння запам'ятовувати великі обсяги інформації.
 

Навіщо розвивати концентрацію уваги на курсі скорочення?

Зупинимося детально на такому важливому компоненті, як концентрація уваги. На думку психологів, існує безпосередній зв'язок між концентрацією уваги та рівнем успішності школярів. Всі ми чудово знаємо, як багато відволікаючих факторів є при читанні (шум, музика, сторонні думки і т. д.), особливо важко зосередитися на читанні в дитячому віці. І тоді напрошується логічне питання, як покращити концентрацію уваги дитини. Саме тому в арсеналі різноманітних вправ на курсах для дітей важливе місце відводиться вправам для розвитку концентрації уваги, що сприяють успішному і результативному освоєнню скорочитання.
 
Подібні вправи проводяться в захоплюючій ігровій формі на індивідуальних або групових заняттях (від 2 до 4 чол.) у вигляді арифметичних диктантів, логічних завдань, завдань типу «виконай за зразком», «продовжи візерунок», «знайди відмінності& ;, «справи помилки», «знайди пару» і т. д. з подальшим їх ускладненням. Також батьки самостійно можуть знайти вправи та ігри для розвитку концентрації уваги у спеціальній літературі або на навчальних інтернет-сайтах.
 
Важливо пам'ятати, що будь-які вправи (ігри), що розвивають, для дітей – це не розвага, а тренажер для мозку та тренування всіх життєвих ситуацій, з якими дитина може зіткнутися у житті. Тому цінуйте та поважайте ігри вашої дитини, грайте разом з нею і результату неодмінно буде досягнуто. А курси скорочитання для дітей - це один із способів допомогти своїй дитині прокачати її навички читання, покращити концентрацію уваги та навчитися грамотніше запам'ятовувати інформацію.

 

 
Додати до сподобалося
Схожі статті

П'ять способів прищепити любов до читання у дитини

14/08/2024

Як прищепити кохання та інтерес до читання у дитини. Навчання в ігровій формі – найефективніший метод, щоб зацікавити дитину, залучити до навчання читання.

швидкочитання

Як правильно вибрати книгу для дитини?

16/09/2024

Як правильно вибрати книгу, щоб вона стала для малюка не просто набором слів, а другом, порадником та корисним заняттям на все життя?

швидкочитання

Чому курси скорочення стали такими популярними?

11/09/2024

Популярність курсів скорочитання та їх необхідність у розвитку дітей. Вправи для розвитку швидкого читання, концентрації уваги та продуктивного мислення.

швидкочитання

Хочете замовити пробний безкоштовний урок?
Наш менеджер за телефоном може допомогти вам підібрати курс для вашої дитини та записатися на пробне заняття.